Emlékek készítése Karácsony, és az Ünnepek ideje alatt

Emlékek készítése Karácsony, és az Ünnepek ideje alatt
Emlékek készítése Karácsony, és az Ünnepek ideje alatt

A népszerű karácsonyi dalnak van egy sora, ami így írja le az ünnepet: ”Az év legcsodásabb része”. Bár az adás, és az ajándékozás öröme az, ami leginkább emlékezetes a Karácsonyban, vannak olyan tevékenységek, amik szintén emlékezetessé, és örömtelivé tehetik az ünnepet.

Az egyik ilyen tevékenység a Karácsonyfa feldíszítése. A karácsonyfa a legtöbb otthonban vagy központi helyen áll, vagy ott helyezkedik el, ahol a leginkább látható. A Betlehem inkább a templomokra jellemző.

Amikor megkezdődik a Karácsonyi időszak, sok család máris nekilát a tökéletes Karácsonyfa felkutatásának. Ez már önmagában egy emlékezetes cselekvés, hogyha teszünk róla, a gyerekek, és más családtagok is csatlakozhatnak a kereséshez, és akár Karácsonyfa lerakatokba is ellátogathatunk, hogy begyűjtsük leendő fánkat.

Amikor az élő, vagy műfenyőt megvásároltuk, akkor kezdődik el csak igazán a szórakozás, hiszen a család nekiláthat feldíszíteni a fát. A karácsonyfadíszeknek mindenféle alakja, és fajtája lehet. Ám mégis, akkor lehet a legfelejthetetlenebb a karácsonyunk, ha a család saját kezűleg készített díszeket használjuk. Ez akár éves hagyománnyá is alakulhat, ami során a Karácsonyfán sorakozó csodás, meghitt díszek száma nőttön-nő majd, vagy kedvetek szerint változtathatjátok később a dekorációt.

karacsony-disz-sutemeny

Egy másik dolog, ami esetleg segíthet különleges, kreatív karácsonyi emlékeket szerezni, az a süti sütés. A fantasztikusan finom, és népszerű mézeskalácsokat mindenki szereti, ráadásul mindenféle alakúak lehetnek. Az ünnepi formájú sütemények ajándéknak is kitűnőek. Még a gyerekek is tudnak segíteni a sütésében, segíthetnek összekeverni az alapanyagokat, és akár az egészen kicsi gyerkőcök is beállhatnak a sütigyártásba, ha engeded, hogy ők szaggassák ki a tésztát, vagy ami még szórakoztatóbb, dekorálják ki cukormázzal a műremekeket.

Egy másik olyan tevékenység, ami szintén az ételhez kötődik, és segít emlékeket készíteni a karácsonyi időszakban, az a gyümölcs és ajándékkosarak készítése Ezekbe többek között tehetsz cukorkákat, süteményeket, gyümölcsöket, és más finomságokat a szeretteidnek, a kedves barátaidnak, tanáraidnak, szomszédodnak, vagy akár jótékonykodhatsz is vele. Ez különösen akkor különleges karácsonyi ajándék, ha a sütemények házi készítésűek. A szándék és a figyelmesség gyakran értékesebb ajándékokká teszi ezeket a kosarakat, mintha boltban vásároltad volna a professzionálisan ajándékkosarakat.

Mivel a karácsonyi időszak a jóakaratról, és a derűről szól, nagyon fontos, hogy felvegyétek a kapcsolatot, illetve gyakrabban találkozzatok a rokonokkal, a szeretteitekkel, barátaitokkal ez alatt az idő alatt.  A dolgos hétköznapok sodrásában sokan elhanyagolják egy kicsit a hozzátartozóikat, és sajnos sokan vannak, akik egyszerűen túl elfoglaltnak érzik magukat ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek rég nem látott, távolabb lakó családtagjaikkal, barátaikkal, sőt vannak, akik ahhoz is túl fáradtnak érzik magukat, hogy a szomszédban lakó szeretteikhez átmenjenek.

karacsony-ho-csalad

Karácsonykor igen elterjedt szokás karácsonyi, vagy ünnepi üdvözlőkártyákat küldeni az embereknek. Ezeknek a kártyáknak a készítése is kellemes emlék lehet. Ezek lehetnek akár egész rövid levelek is, amikben átadod üdvözletedet, és kellemes ünnepeket kívánsz. Ezzel is kimutatod a figyelmességedet, és hidd el, senki se várja el tőled, hogy több oldalas költeményt írj nekik.

Természetesen a valószínűleg legjellemzőbb karácsonyi tevékenység pedig: kitalálni, hogy mit hozzon Jézuska ajándékba Karácsony Este. A levél megírása, amellett, hogy csodás közös emlék, roppant hasznos is, hiszen a szülőknek ez támpont az ajándékvásárláshoz (már ha a csemeték megvalósítható ajándékötletekkel rukkolnak elő). A gyerekek reményeit, boldogságát pedig még jobban feltüzeli, és annál boldogabbak lesznek, ha kibonthatják a hőn áhított ajándékot.

Végezetül még ott van a karácsonyi ajándékok gondos elrejtése a gyermekek elől, majd a csomagok odavarázslása a Karácsonyfa alá, ahol aztán a gyerekek megtalálhatják Karácsony reggel. Ez a legjobb módja annak, hogy karácsonyi emlékeket szerezz a gyerekeidnek.

Emlékek készítése Karácsony, és az Ünnepek ideje alatt

A Karácsonyhoz fűződő ősi, és eltérő szokások

Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás

Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás