Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt
Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

Van egy mondás, mi szerint „ki korán kel, aranyat lel”, és ez részben azokra az emberekre is igaz, akik úgy döntenek, hogy amit lehet, beszerzik még a karácsonyi időszak beköszönte előtt. Ám a legtöbbünk, vagyis az átlagos vásárlók inkább várunk legalább addig, míg a szezon ténylegesen el nem kezdődik.

Talán azért, mert előtte nincs szabadidőnk, és ilyenkor kapunk egy-egy szabadnapot. Persze az is lehet, hogy egész egyszerűen arról van szó, hogy szívesen halogatjuk a dolgot, és hiányzik az a löket, amit a kidekorált boltok látványa, a levegőben szálló karácsonyi dalok, és a száncsengő hangja adhat meg nekünk. Lehet, hogy semmiségnek tűnik, de sokkal nehezebb nekiveselkednünk az ajándékbeszerző körútnak, ha még nem ért el, és fertőzött meg az ünnepi hangulat.

Az átlagos vásárlók, és azok számára, akik a hagyományos karácsonyi szezon alatt szerzik be az ajándékokat azt tanácsoljuk, legyenek óvatosak az árakkal, és gondolatban mérjék össze, a termék mennyivel olcsóbb, vagy drágább az év többi részében. Rengeteg terméket kapkodnak el Karácsonykor, és az ünnepekkor csak ezért, mert kiraknak egy „Leárazás” táblát, pedig sokszor teljesen felesleges, ami miatt a vevőnek később majd lelkiismeret furdalása lesz.

Karácsonyi hógömbök
Karácsonyi hógömbök

Az, aki már korán elkezdi a karácsonyi bevásárlást, annak több ideje van megfontolni, és beszerezni a ajándékokat, és ha nem biztos a dolgában, akkor még később is visszatérhet az üzletbe.

A vásárlóknak van egy harmadik fajtája is. Ez a típus a késői, vagy a krónikusan késői vásárló, akik addig halogatják a vásárlást, amíg csak tehetik, sőt, még tovább. Azt gondolják, hogy a szeretteiknek – a párjuknak, barátaiknak, nagymamájuknak – úgyis tetszeni fog az ajándékuk, bármit is vesznek, épp ezért bőven ráérnek még azzal az iszonyatosan megerőltető, és kellemetlen vásárlási procedúrával.

Karácsonyi nyalóka
Karácsonyi nyalóka

A késői vásárló az, aki 7-5 nappal Karácsony előtt rájön, hogy még egyetlen egy ajándékot se vett senkinek. A krónikusan késői vásárló az, aki körülbelül két nappal az ünnep előtt döbben rá erre, és akkor őrült kapkodásba kezd, vagy gyomorfekélyt kap az aggodalomtól, hogy az internetről megrendelt ajándékok vajon megérkeznek-e Karácsonyra.

Bár ezek a vásárlók általában kényelmesen elvannak abban a hitben, hogy még előnyük is származik abból, ha várnak az ajándékbeszerzéssel, hiszen ebben az időszakban mindent leáraznak, sajnos, mire rászánják magukat a vásárlásra, a legtöbbször már csak hiányos termékkínálatból válogathatnak, főleg, ha ruházatról van szó.

Karácsonyi ajándékok
Karácsonyi ajándékok

Azért a halogató vásárlóknak sem kell kétségbe esni, hiszen még az ő számukra is van megfelelő taktika, amivel sikeressé tehetik a karácsonyi ajándékvásárlást. Íme, itt van pár jó tanács.

Akármilyen szokatlannak hangzik, a késői karácsonyi vásárlók jobban teszik, ha lemondanak az olyan ajándékok beszerzését, amik különlegesek, vagy amiket nehéz beszerezni, és esetleg meg kell rendelni. Abban az esetben, ha ki van kötve, hogy hány napon belül érkezik meg a csomag, akkor még rendben van, ám ha nincs határidő, mi lemondanánk erről az opcióról, hiszen félő, hogy már nem fog megérkezni Karácsony előtt.

Karácsonyi csokoládé
Karácsonyi csokoládé

Azok, akik későn ejtik meg a karácsonyi nagy bevásárlásukat, jobb, ha felkészülnek arra, hogy hatalmas tömeg fogadja majd őket az üzletekben, és hogy ilyenkor egy-egy jópofa áruért akár ölni is képesek az emberek. Ráadásul ilyenkor ne nagyon várjanak segítséget az eladóktól, hiszen Nekik is rengeteg a dolguk, ki kell szolgálniuk a sok felbőszült, ingerült vásárlót.

Karácsonyi cukorka
Karácsonyi cukorka

Mindenképp azt ajánlanánk, hogy vagy a Karácsonyi szezon előtt, vagy még az időszak elején kezd el beszerezni az ajándékokat, és előtte mindenképp ülj le, és gondold át, kinek mit szeretnél venni, és a termékeket hogy lehet a legkönnyebben, legkényelmesebben beszerezni. Hiszen Neked is fontos, hogy ne csak a Karácsony, hanem a karácsonyi készülődés is szép emlékként maradjon meg, igaz?

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

A tökéletes Karácsonyi ajándék kiválasztása

A tökéletes Karácsonyi ajándék kiválasztása

A teknős remek karácsonyi ajándék lehet!

A teknős remek karácsonyi ajándék lehet!