Vásárnyitó a Vörösmarty téren szombaton!

Vásárnyitó a Vörösmarty téren szombaton!
Vásárnyitó a Vörösmarty téren szombaton!

Az Európa tíz legszebbje között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár családi, kulturális és kézműves programokkal nyílt ma, 2016. november 12-én, szombaton 11 órától a Vörösmarty téren.

11 órakor a Belvárosi Főplébánia-templom Énekkara egyházi- és világi kórusénekkel tette különlegessé a nap megnyitását, majd Bán Teodóra a BFTK ügyvezetője köszöntötte a látogatókat, melyet a Magyar Kézműves Szövetség és a BFTK által szervezett divatbemutató követett. Bényi Ildikó, Dióssy Klári, György-Horváth Zsuzsa, Kozári Réka, Novodomszky Éva, Somogyi Dia és Gaskó Balázs mutatták be a magyar kézművesek legszebb darabjait.

Fellépett a Tarsoly, a Mongoose Limit, a Versi Varsa, Hangácsi Márton, az Old Suba, a Stelli-Szombati Duó, Havay Viki és a Horsa Banda, valamint a SoulFool Band. A családi szórakozásról a kézműves játszóház és a titkos kívánságok kuckója; a vásári hangulatról karácsonyi ajándékötletek, gasztronómiai különlegességek gondoskodtak.

Plusz infó: A BELFÖLDI BUDAPEST CARD tulajdonosa MÁV-kedvezménnyel utazhat a fővárosba. Ingyen használhatja a tömegközlekedést és beléphet 9 múzeumba, valamint 100 kedvezményes kulturális-, élmény-, fürdő-, és szállodai szolgáltatásból állíthatja össze személyre szabott élménycsomagját.

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár nyitva: 2016. november 11. – 2017. január 1.

Miben egyedi a Vörösmarty téri vásár?

Abban, hogy szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen, legyen szó kézműves termékekről, ajándéktárgyakról, vagy trendi és kifinomult gasztronómiai különlegességekről, kulturális programokról.

Itt az ajándéknak szánt kézműves termékeket maguk a kézművesek árusítják. Így nemcsak a portéka kerül a vevőhöz, hanem az alkotó személyiségéből is egy darab. Egy készítői mosoly, illetve a vásárfia valódi ismerete – a bizalom és a személyre szabott ajándék jóleső érzése – az a plusz, ami a Vörösmarty téri vásárban az ajándékokhoz jár.

A tér közepére épített 1200 négyzetméteres terasz – a finomság terasza – ad helyet a melegkonyhás vendéglátó pavilonoknak, átláthatóbbá, szellősebbé téve a teret.

160 színvonalas zenei és gyerek program várja a látogatókat!

A vásár ideje alatt a közönséget csaknem 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek váltják egymást hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket szombat-vasárnap bábszínházzal és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják a színpadon, a kézműves játszóházban pedig óvodás és iskolás csoportoknak, illetve a térre kilátogató családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Idei újdonság a titkos kívánságok kuckója

Új a vásárban egy karácsonyfát formáló, fából készült installáció, amely titkos kuckóként várja a gyerekeket, akik titkos kívánságaikat is elküldhetik itt az angyaloknak.

Hagyomány

A Nyitott Műhely keretében a helyszínre telepített hagyományos kovácsműhelyben a kovácsmesterség kulisszatitkaiba avatják be a közönséget.

Forrás: ots.mti.hu

Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás

Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás

Karácsonyi reklámvideó körkép

Karácsonyi reklámvideó körkép