A tökéletes Karácsonyi ajándék kiválasztása

A tökéletes Karácsonyi ajándék kiválasztása
A tökéletes Karácsonyi ajándék kiválasztása

Sok ember azért rajong a Télapóért, mert tökéletes ajándékokkal lep meg minket, amely gyakran nagy örömöt vált ki belőlünk. A családtagok, főleg a gyerekek, gyakran reménykednek benne, hogy a Mikulás, vagy a Jézuska elhozza nekik a hőn áhított dolgot.

Ahhoz, hogy örömet okozzunk másoknak, nem elég, ha ajándékot vásárolunk neki. Törekednünk kell arra, hogy olyan ajándékra leljünk,  ami illik ahhoz a személyhez.

Hogy megtaláljuk a megfelelő ajándékot, el kell szakadnunk a könnyű „adok egy kötött pulcsit, és kész” úttól. (Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy egy pulcsi nem lehet szuper ajándék!) Ahhoz, hogy megleljük a tökéletes ajándékot, el kell gondolkoznunk azon az emberen, akinek adni szándékozzuk. Ilyenkor kiemelhetjük egy-két jellemző tulajdonságát, vagy gondoljunk arra, vajon mire vágyhat, mi az, ami hasznos lehet számára. Ha közeli hozzátartozóról, főleg, ha nőről van szó, az is lehet, hogy már meg is ejtett egy-egy kósza célzást.

A kulcs a tökéletes karácsonyi ajándék kiválasztásához, ami garantáltan „Vááá de jóó!” reakciót vált majd ki az illetőből, az, hogy légy biztos abban, hogy az a dolog a másik számára is érdekes, nem csak Neked. Az ajándéknak meg lehetnek a maga használati korlátai. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy olyan dolog lesz a jó ajándék, amit nem használ gyakran, mondjuk valamilyen pulcsi, vagy más ruhanemű. Az ajándék „Vááá” faktora, vagy menősége ugyanakkor túl kell, hogy szárnyaljon a hasznosságán.

A hőn áhított karácsonyi ajándék kiválasztásában nehézséget okozhat, ha úgy gondolod, nem tudod, az ajándékozott mire vágyik, vagy esetleg mire lehet szüksége. Ám amikor azon tanakodunk, hogy fogalmunk sincs, hogy az a bizonyos valaki minek örülne, igazából arra gondolunk, hogy nem mondta meg egyenesen, hogy mit akarna Karácsonyra.

Ahhoz, hogy megtaláld azt a terméket, amelyből majd tökéletes Karácsonyi ajándék válik, azokra a dolgokra kell koncentrálnod, amit tényleg tudsz arról a személyről – például az őt jellemző tulajdonságokat, hogy milyen tevékenységeket szeret végezni, milyen könyveket olvas, milyen stílusú zenét hallgat.

Abban, hogy azokra a dolgokra koncentrálhass, amiket tudsz erről a személyre, segíthet, ha belegondolsz, milyen kapcsolatban álltok, milyen szerepet tölt be az életedbe. A beszélgetések gyakran adnak csodás karácsonyi ajándék ötleteket, hiszen az emberek gyakran – akarva, akaratlanul – mondanak olyan kezdetű mondatokat, hogy – „Bárcsak…”, vagy mondjuk „De jó lenne egy…”

A személy jellegzetes jellemvonásai, tulajdonságai szintén jó alapot adhatnak egy nagyszerű karácsonyi ajándék kiterveléséhez. Mindig tartsd szem előtt, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe, így hát az ajándék lényege is az, hogy kimutasd az ajándékozott iránti szeretetedet, a nagyrabecsülésedet, és a gyengédségedet.

Egy tárgy, amely elkapja a személy valamely tulajdonságát, csodás ajándék lehet. Egyszerűen megfogalmazva, aki szeret olvasni, biztosan örülni fog egy jó könyvnek. Ám ha emellett még ha humoros is, akkor egy vicckönyv lehet a tökéletes választás.

Olyasvalaki, aki szeret vezetni, egy, autóval megközelíthető utazási könyv lehet, hogy felkeltené az érdeklődését. Egy ilyen karácsonyi ajándék amellett, hogy kellőképp személyes, kiválthat némi „Váááá!”-t, és ugyanakkor másoknak is kedvet csinál. Ez egy tipikusan olyan ajándék, ami nagyon hasznos, és mégis nem minden nap veszi kézbe az ember.

Egy másik taktika, amelynek segítségével megtalálhatod a tökéletes karácsonyi ajándékot, hogy arra gondolsz, az adott személynek mi illik bele az életstílusába. Egyszer valakinek eszébe jutott, hogy a barátja gyakran mondogatja, hogy mennyire szeretne egy playstationt. Ám tudta, hogy a barátjának nem lenne ideje arra, hogy ténylegesen leüljön, és játsszon a playstationnal, ezért egy PSP-t adott inkább helyette, amivel akármikor játszhat, akár a metrón, akár ebédszünetben, vagy miközben vár valakire/valamire, bármikor, amikor van egy kis szabadideje. Jó, ez mondjuk nem olcsó, de volt ilyen is.

Amikor a barátaidnak, szeretteidnek vásárolsz karácsonyi ajándékot, mindig tartsd észben azt, hogy nem kell, hogy túlságosan egyedi, vagy drága dolgot keresel, hanem valamit, amivel kifejezheted az irántuk érzett szeretetedet, és háládat.

A tökéletes Karácsonyi ajándék kiválasztása

A Karácsonynak igazából a gyerekekről kell szólnia

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt