Karácsonyi jókívánságok, és az ünnep örömének megosztása

Karácsonyi jókívánságok, és az ünnep örömének megosztása
Karácsonyi jókívánságok, és az ünnep örömének megosztása

A karácsonyi üdvözlések alkalmaival általában az emberek „Boldog Karácsonyt”, vagy „Kellemes Ünnepeket”, esetleg „Áldott Ünnepeket” kívánnak egymásnak. A karácsonyi üdvözlésekkel azt fejezik ki, hogy remélik, hogy minden szükséges előkészület rendben fog menni. Az ünnep sok örömöt, boldogságot fog okozni annak a személynek, akinek kívánják, valamint, hogy ez az időszak kellemes élményként marad meg Neki, és a szeretteinek egyaránt.

Ennek az évszaknak a jó hangulata, és jókívánságok egyben tükrözik a Mikulás vidám „Ho-ho-hó” természetét. A gyerekek nagy örömére, igazán könnyű összefutni olyan kövérkés, vidám fickókkal, akik Mikulásnak öltöztek a Karácsonyi időszak alatt, és akik majd kedvesen megkérdezik tőlük: ”Na, és Te jó gyerek voltál?”.

mikulas-telapo

Sok családtag, rokon, barát, és ismerős hívja fel egymást a Karácsonyi időszak alatt, hogy beszéljenek a gyerekekkel, és boldog Karácsonyt kívánjanak nekik. Ilyenkor szinte mindig figyelmeztetik a csemetéket, hogy legyenek jók, különben a Télapó, és a Jézuska nem hoz majd Nekik ajándékokat.

A gyerekek számára ugyanakkor a karácsonyi jókívánságoknak az a célja, hogy megerősítse bennük azt a tudatot, hogy a Karácsony egyre közelebb van. Azaz már nem kell sokat várni ahhoz, hogy megkaphassák a hőn áhított ajándékokat.

Amiatt, hogy a gyerekek olyan sok, a Karácsonyhoz kötődő hagyományban vesznek részt, az ünnepi jókívánságok számukra emlékeztetőül szolgál arra, hogy mennyi mókában lesz részük, amikor olyan karácsonyi tevékenységeket végezhetnek, mint a fadíszítés, a süteménykészítésben való segítség, és az ajándékok becsomagolása.

Azok az idők, amikor a gyerekek ezekkel a dolgokkal foglalkoznak, és a Karácsonyra készülődnek, gyönyörű emlékekként maradnak meg a szívükben, amik átsegíthetik őket a gyerekkor nehézségein, problémáin, és később is segíthetnek majd ezek az emlékképek az esetleges borús napokban.

boldog-karacsonyt

Mostanában leginkább a „Kellemes Ünnepeket” jókívánság a legelterjedtebb, nem csak a hétköznapi életben, hanem a politikai beszédekben is. Ez valószínűleg amiatt lehet, mert „Kellemes Ünnepeket” bárkinek lehet kívánni, nem csak azoknak, akik ünneplik a Karácsonyt. Ezzel elkerülhetjük, hogy valakit akaratlanul is megbántsunk a „Boldog Karácsonnyal”, hiszen sokan vannak, akik nem tartják az ünnepet a vallásuk, identitásuk, vagy más okok miatt.

A „Boldog Ünnepeket” is használják a jókívánságaik kifejezésére a Karácsony, és az Újév közötti időszakban. Azoknak, akik sokáig halogatták, vagy túlságosan későn jutottak el az üdvözlőlap küldésig, még mindig ott van a „Boldog Ünnepeket” üdvözlőkártya lehetősége, amit még elküldhetnek a barátaiknak, és Szeretteiknek Karácsony előtt egy-két nappal, vagy akár utána is, hiszen még akkor is időszerű lesz.

A karácsonyi üdvözlőlapok fontos szerepet kapnak a karácsonyi időszak jókívánság-forgatagában. Ez a hagyomány Nagy-Britanniában kezdődött 1840-ben, amikor elkezdődtek az első nyilvános postai kézbesítések. Az 1860-as években már nagy mennyiségben állították elő a karácsonyi üdvözlőkártyákat, ami a nyomtatási módszernek volt köszönhető.

Ma már a Karácsonyi üdvözlések, és üdvözlőkártyák sokkal fejlettebbek, és határozott változáson mentek át a technológia hódításának köszönhetően. A számítógépet, ami a legtöbb háztartás nélkülözhetetlen elektronikai eszköze lett, ma már gyakrabban használják a karácsonyi üdvözlések, és kártyák kézbesítőjeként, mint a postát.

Az online üdvözlőkártyákért igaz, hogy vannak olyan esetek, amikor fizetni kell, de ma már nagyon egyszerűen megalkothatjuk saját, személyes, és mutatós, és persze kreatív online üdvözlőlapjainkat.

ajandek-hazhozszallitas

Egy másik módja a karácsonyi üdvözlés küldésének, hogy csomagban adod fel az ajándékokat azoknak a hozzátartozóidnak, barátaidnak, akik máshol élnek. A rettegett adó-időszakon kívül a karácsonyi szezonkora legzsúfoltabbak a posták. A postafiókokra ilyenkor még a szokásosnál is nagyobb teher nehezedik, hiszen a több ezer karácsonyi levelet, csomagot, és üdvözlőkártyát kell kézbesíteniük.

A Karácsonyi szezonban szinte mindenkit áthat az ünnep derűs hangulata, így még egyszerűbb lehet egy pillanatnyi szünetet tartani, és felkeresni a barátaidat, családtagjaidat, ismerőseidet, szomszédjaidat, hogy gyorsan átadhasd nekik a karácsonyi jókívánságaidat.

Karácsonyi reklámvideó körkép

Karácsonyi reklámvideó körkép

Az Ország Karácsonyfája

Az Ország Karácsonyfája