in

Lista készítése a karácsonyi bevásárláshoz

Szinte mindenki, aki ünnepli a karácsonyt, mindent tud a Mikulás jó és rossz listájáról

Lista készítése a karácsonyi bevásárláshoz
Lista készítése a karácsonyi bevásárláshoz

“Listát készít, és kétszer ellenőrzi.” Ez talán az egyik legismertebb karácsonyi ének egyik sora.

Szinte mindenki, aki ünnepli a karácsonyt, mindent tud a Mikulás jó és rossz listájáról, és a legtöbb ember mindent megtesz azért, hogy ne kerüljön fel a Mikulás rossz listájára.

Bár a Mikulás jó és rossz listájának koncepciója szórakoztató módja annak, hogy a gyerekeket meggyőzzük arról, hogy a karácsonyi szezonban a lehető legjobban viselkedjenek, a lista koncepcióját minden karácsonyi vásárlónak be kellene tartania a karácsonyi bevásárlások során.

Valójában a karácsonyi bevásárlást mindenféle listával kellene megtölteni.

Készíthet listákat mindazokról, akiket idén meg akar ajándékozni, listákat a potenciális ajándékötletekről, sőt listákat a ténylegesen kiválasztott ajándékokról is. Mindez a listakészítés talán unalmasnak hangzik, de ez a cikk elmagyarázza, hogy mindezek a listák hogyan lehetnek nagyon hasznosak.

Minden karácsonyi bevásárlás első lépése, hogy listát készítsen mindazokról, akiknek karácsonyi ajándékot kíván adni.

Ez a lista azért olyan fontos, mert egyrészt praktikus támpontot ad mindazokhoz, akiket vásárlás közben szem előtt kell tartania, másrészt pedig jelzi, hogy összesen hányan szerepelnek a karácsonyi listáján.

A költségvetés meghatározásához fontos, hogy tudja, hány ember szerepel a listáján. Gondolja végig, hogy mennyi pénzt kell költenie, és ossza el ezt az összeget a listán szereplő személyek számával, és így képet kap arról, hogy mennyit tud költeni a karácsonyi listán szereplő személyek mindegyikére.

Lista készítése a karácsonyi bevásárláshoz
Lista készítése a karácsonyi bevásárláshoz

Miután elkészítette ezt a listát és meghatározta a költségvetést, érdemes egy másik listát készíteni a karácsonyi ajándéklistán szereplő minden egyes személy számára lehetséges ajándékötletekről.

Jó ötlet, ha ötletbörzét tart,

és megpróbál néhány jó ajándékötletet találni a listán szereplő minden egyes személy számára. Ez azért hasznos, mert a karácsonyi bevásárláskor tudja, hol kezdje a keresést, és lesz néhány választási lehetősége, ha nehezen találja meg a javaslatok listáján szereplő valamelyik elemet.

Előfordulhat, hogy olyan tárgyakat talál, amelyek nem szerepelnek a listáján, de tökéletesek annak a személynek, akinek vásárol, és elfogadható, hogy megvásárolja ezeket a tárgyakat. Fontos, hogy ne feledje, a javaslatok listája csak kiindulási pont, és ha talál egy megfelelőbb ajándékot, amely nem szerepel a listáján, akkor érdemes inkább azt az ajándékot megvásárolni.

A karácsonyi bevásárlás során érdemes listát vezetni azokról a tételekről is, amelyeket ténylegesen karácsonyi ajándékként vásárol a listán szereplők számára.

Ez azért jó ötlet, mert ha különösen hosszú a lista, akkor nehezen emlékezhet az összes már megvásárolt tételre. Ha naprakész listát vezet arról, hogy kinek és mit vett már karácsonyi ajándékot, akkor ezt a problémát minimálisra csökkentheti.

Ez a lista akkor is jól jön, amikor eljön az ideje, hogy elkezdje becsomagolni az összes megvásárolt karácsonyi ajándékot.

Lehet, hogy a szekrénye tele van ajándékokkal, de nehezen tudja megjegyezni, hogy melyik ajándék melyik címzettnek jár. Ha azonban a vásárlások során pontos listát vezetett, ez nem jelenthet problémát.

Erre ügyeljünk, ha helyszínt foglalunk a karácsonyi céges rendezvényhez

Ünnepek: erre ügyeljünk, ha helyszínt foglalunk a karácsonyi céges rendezvényhez

Keresztény könnyűzene, orgona és improvizáció

Keresztény könnyűzene, orgona és improvizáció