in

Bécsi Karácsonyi Vásár 2022

Kevesebb stand, biotermékek, jégpálya – ez a bécsi Christkindlmarkt 2022-es koncepciója.

Bécsi Karácsonyi Vásár 2022
Bécsi Karácsonyi Vásár 2022

Új hírek a bécsi karácsonyi vásár 2022 (azaz Christkindlmarkt 2022) kapcsán, amit jó tudni, mielőtt elindulsz forralt borozni! Továbbra is érdemes menni, de változott pár dolog. És nem feltétel ugyan, de idén vigyétek el a nagymamát* is!

Csütörtökön Peter Hanke városi tanácsos, Walter Ruck, a Bécsi Kereskedelmi Kamara elnöke és Markus Ornig, a NEOS gazdasági szóvivője és tanácsos bemutatta a Rathausplatzon a bécsi karácsonyi vásár új koncepcióját.

Az új koncepció célja többek között a karácsonyi álom és a karácsonyi vásár egységének megteremtése, a látogatók növelése, valamint a karácsonyi vásár egészének ökológiailag fenntarthatóbbá és családbarátabbá tétele.

A piacra kiválasztott 100 árusnak új követelményeknek kell megfelelnie.

Például minden vendéglátóhelynek vagy teljes mértékben bio minősítéssel, vagy ÖkoBusiness Wien “Natürlich gut Essen” címkével kell rendelkeznie, amely szerint a választék legalább több mint 30%-ának bio eredetűnek kell lennie és minden mezőgazdasági terméken egyértelműen fel kell tüntetni a származási helyet.

További újdonság, hogy most először minden étel- és italkínálatot újrafelhasználható edényekben szolgálnak fel – az egyszerű tányéroktól a puncsos bögrékig, amelyek egyben ajándéktárgyként is szolgálnak.

A feszült energetikai helyzetre való tekintettel a karácsonyi csillogás idén valamivel takarékosabb lesz.

Például csak LED-es világítóelemeket használnak majd, és több mint 40 fát egyáltalán nem világítanak ki idén.

A világítási idő minden nap körülbelül egy órával rövidül, így a lámpákat később kapcsolják be és korábban kapcsolják ki. Maga a Christkindlmarkt 38 napig lesz nyitva, ami körülbelül egy héttel rövidebb, mint tavaly.

Ennek ellenére a látogatók ismét fantasztikusan szép és felejthetetlen karácsonyi élményben lehet részük a városháza lenyűgöző díszletei előtt

– ígérik a szervezők.

Idei újdonságok a Bécsi Karácsonyi Vásár 2022-őn:

Kevesebb stand:

A standok számának csökkentése további szabad tereket hoz létre, a fedett területeken a vendégek a nyüzsgéstől távol élvezhetik a puncsot, forralt bort, gesztenyét és hasonlókat.

Az idén Stájerországból származó karácsonyfa előtti területet is áttervezték: Közvetlenül a fa előtt egy életnagyságú figurákkal díszített jászol található, amelynek teteje egyben színpadként is szolgál a torony fúvósai számára, akik november 25-től minden este karácsonyi dallamokat szolgáltatnak.

A 12 méter magas, kézzel festett, emeletes körhinta, amelyet kifejezetten a bécsi karácsonyi vásárra építettek, további attrakciót jelent, és a Rathausplatzon központi helyet foglal el. A körhintától nem messze egy kifejezetten a legfiatalabb látogatók számára kialakított piaci stand is lesz, ahol kisebb poharakban gyermekpuncsot vagy ivócsokoládét szolgálnak fel.

Gyerekprogramok:

A piaci standoktól távol eső, eddig még nem látott gyermekkunyhóban a legkisebbek minden nap 14 és 18 óra között fadíszeket készíthetnek, gyertyákat díszíthetnek, levelet írhatnak a Jézuskának, karácsonyi énekeket komponálhatnak vagy mézeskalácsházakat építhetnek szakképzett pedagógusok jelenlétében.

Hétvégén és ünnepnapokon, amikor a kunyhó 11 órától tart nyitva, a gyerekeket különleges program várja.

Bécsi Karácsonyi Vásár 2022 Rathausplatz
Bécsi Karácsonyi Vásár 2022 Rathausplatz

Rénszarvasvonat és társai:

A Rathauspark északi felében, az egyetemmel szemben találhatóak az olyan attrakciók, mint a rénszarvasvonat vagy az óriáskerék, amely látványos kilátást ígér a hangulatosan feldíszített karácsonyi világra a Bécsi Karácsonyi Vásár 2022 eseményen.

A Jégpálya amelyet az elmúlt két évben a COVID miatt nem lehetett megvalósítani, 2019 óta most először ismét megrendezésre kerül!

3000 m2 jégfelülettel vonzza a látogatókat a Rathausparkba mindenki örömére. A korcsolyázás 2023. január 8-ig tart, és szilveszter kivételével naponta nyitva lesz.

Azért ne legyenek hiú ábrándjaink, az üzemanyag- és energiaár drasztikus emelkedése miatt sok szolgáltató és árus áremelésre kényszerült. Amikor számolgatjuk a fejenként elkölthető penzumot, számoljuk bele ezt is a keret meghatározásánál.

Időpontok:

Bécsi karácsonyi vásár 2022 a Rathausplatzon

2022. november 19. és 2022. december 26. között
10 órától 21:30 óráig
dec. 24. és 26. között 10 órától 18:30 óráig
Rathausplatz, 1010 Bécs
www.christkindlmarkt.at

Jégálom a Bécsi karácsonyi vásárban:
2022. november 19. és 2023. január 08. között minden nap 10 órától 22 óráig
dec. 24-én 10 órától 18.30 óráig, dec. 31-én zárva

 


* Nagypapával, ha lehet

Bécsi Karácsonyi Vásár 2022

Forrás: https://www.facebook.com/groups/884723425703702

Helló, itt az Északi sark! Életük legkülönlegesebb ajándéka vár a kicsikre

Helló, itt az Északi sark! Életük legkülönlegesebb ajándéka vár a kicsikre

Erre ügyeljünk, ha helyszínt foglalunk a karácsonyi céges rendezvényhez

Ünnepek: erre ügyeljünk, ha helyszínt foglalunk a karácsonyi céges rendezvényhez