A teknős remek karácsonyi ajándék lehet!

A teknős remek karácsonyi ajándék lehet!
A teknős remek karácsonyi ajándék lehet!

Itt a november, lassan elkezdődik a karácsonyi szezon. Pár nap és mindenki azon fog gondolkozni, kinek mit vegyen a Szeretet Ünnepére. Egy állat pompás választás lehet… de melyik az a házi kedvenc, amelyik hosszú ideig él, nem hangos, nem bonyolult a tartása és senki se lesz allergiás rá? Egyszerű: a teknős!

Egy népszerű és mégis egyedi ajándékötlet

A szárazföldi teknősök még azok szívét is meghódíthatják, akik amúgy nem rajonganak a hüllőkért. Mókás viselkedésüknek, szépségüknek és állandó mohóságuknak köszönhetően csak Magyarországon több ezer ember tart szárazföldi teknőst (amik közül is a görög teknős, a mór teknős és a szegélyes teknős a legelterjedtebb).

Ajándék egy életre

Egy szárazföldi teknős megfelelő tartási körülmények közt tartva akár annyi ideig is élhet, mint egy ember. Megható gondolat lehet, hogy a teknős, amelyet gyermeke Karácsonyra kap, végigkíséri majd csemetéjét egész életében.

Ajándék teknős kinti és benti tartásra egyaránt

Ha a teknős kint a kertben fog élni, gyakorlatilag pénzbe nem fog kerülni az ajándékozottnak, csak időbe és energiába, ugyanis ezek a páncélos jószágok olyan gazokon élnek, amelyet az év nagy részében könnyedén össze lehet gyűjteni. A tápnövény gyűjtés gyakran kalandos élmény és sokat lehet tanulni ennek kapcsán.

Amennyiben a páncélos terráriumi lakos lesz, igaz, hogy arra pár ezer forintot rá kell fordítani, viszont a terrárium kiváló dekorációs eleme lehet az ajándékozott otthonának!

Ha szívesen olvasnál még az otthoni teknőstartásról, katt ide!

A teknős remek karácsonyi ajándék lehet!

 

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

5 kulcsgondolat, amire nem figyelünk Black Friday-kor