Karácsonyi jótettek, és jótevők

Karácsonyi jótettek, és jótevők
Karácsonyi jótettek, és jótevők

A Karácsony igazi jelentése, az időszak jó hangulata, a jótettek és az adás öröme igazi segítséget nyújt azoknak, akiknek szükségük van erre a pluszra, hogy túléljék a dolgos hétköznapokat. És természetesen azoknak is, akiknek nincs meg az anyagi forrása ahhoz, hogy gondatlanul élvezhesse a karácsonyi időszakot.

Annak a fontossága, hogy adakozzunk a rászorulóknak, főleg Karácsony idején, megtestesül Jézus születésének történetében, ami az oka annak, hogy egyáltalán ünnepeljük a Karácsonyt.

karacsonyi-jotettek-jezus

A keresztények úgy tartják, Jézus azért született, hogy feloldozza őket a bűneik alól. Azzal, hogy örökkévaló megváltást ad azoknak, akik hisznek Istenben, és a Biblia törvényei szerinti életet választják. Jézus feláldozta magát, hogy ezzel megváltsa az embereket.

A legtöbb keresztény megünnepli a Karácsonyt, hogy ezzel is kimutassa a Jézus iránti szeretetét, és háláját, és sokan az ünnepi szellemtől hajtva igyekeznek Jézus példáját követve cselekedni. Jótettek és jótevők fűszerezik az ünnepet, különösen azoknak, akik nélkülöznek, és szegénységen élnek.

A Karácsony időszaka arról kellene, hogy szóljon, hogy mindenki derűt, és jóakaratot áraszt magából. A Karácsony ezen oldala azért is nagyon fontos, mert a szociális segítő szervezetek kutatásai kimutatták, hogy a Karácsony idején megemelkedik a depresszió esélyének száma. Különösen a nincstelenek, a problémás emberek, és azok között, akiknek nincs elegendő anyagi forrása ahhoz, hogy élvezni tudja az ünnepek áldásosságát.

karacsonyi-jotettek-mikulas

Levelek százait írják a Mikulásnak olyan gyerekek, akik szintén nélkülöző családokban élnek. Ahol a szegénység rányomja a bélyegét a Karácsonyra, és egyéb ünnepekre. Minden keresztény gyereknek mesélnek történeteket a Télapó, és a Karácsony csodáiról. Körülbelül 7-8 éves korig a legtöbb gyerek hisz abban, hogy a Mikulás, és a Jézuska hozza a játékokat, a mindenféle ajándékot.

Az oka annak, hogy olyan sok kisgyerek ír levelet a Télapónak vagy a Jézuskának Karácsony idején az, hogy kétségbeesetten vágynak játékokra, és más ilyenféle ajándékokra. Sokszor azért, mert a szüleik, és más gondviselőik nem tudják megadni nekik ezeket a karácsonyi játékokat, amikre vágynak.

Hála Istennek sok olyan önkéntes, és jótékonysági szervezet van, amik kifejezetten arra specializálódtak, hogy felkeressék az ilyen nélkülöző gyerekeket. Na meg persze a felnőtteket is a Karácsonyi időszakban. Több cég, például üzletek, és (meglepő módon) bankok támogatja a törekvéseiket.

Ezek a csoportok általában dobozokban gyűjtik, és adják tovább az adományokat. Esetleg egy helyen gyűjtik, ahova mindenki elhozhatja az olyan új, és használt játékait, ruháit, és használati tárgyait, amire nincs szüksége. Ezeket az adományokat is a rászorulóknak adják.

karacsonyi-jotettek-segitseg

Több olyan szervezetek működik, amik azon igyekeznek, hogy megértessék az emberekkel, hogy nem szabad túlzásokban esni az ünnepek alatt. Amellett, hogy remélik, mindenki jól érzi magát Karácsonykor. Igyekeznek megóvni az embereket attól, hogy hiteleket kelljen felvenniük januárban, amikor megérkeznek a számlák, és az ünnepek elvonultával lesújt rájuk a valóság. A tájékoztatásra és a szerveződésükre nagyon jó közeg az Internet.

Ezek a csoportok más-más módokon, ám ugyanolyan, tiszteletre méltó erőfeszítéssel dolgoznak azon, hogy jólétet, és derűt csempésszenek az emberek életébe. Ugyanakkor példát is mutatnak nekünk, és arra ösztönöznek minket, hogy ne legyünk pazarlók, és segítsünk a nélkülözőknek, különösen a Szeretet ünnepekkor.

Karácsonyi jótettek, és jótevők

Karácsonyhoz kötődő érdekességek

Karácsonyhoz kötődő érdekességek

A Karácsony megünneplése más európai országokban

A Karácsony megünneplése más európai országokban